12 Ocak 2012

Adalet Gel Bizi Kutsa!



Meraba biricik güzel okurlarım.

Şimdi ciddi bi konudan birazcık bahsetmek istiyorum ama ben ciddi olamayan birisiyim. Yani ortalarında falan yavşaklaşabilir yazı ondan dolayı hani sallamayın he diyip bitirin.

Son haberler var ya hani İlker Başbuğ'nun haberleri falan.. Yarım aklımla düşündüm, düşündüm. Ulan dedim nasıl bi adalet de yaşıyoruz. Gerçi bu dediğimin İlker Başbuğ ile alakası yok diğer şok edici haberleri düşünerek dedim bunu.
Ulan hadi adaletsizliği geçiyorum bu bir tek bizim ülkeye değil, dünyanın her yerinde var. Bunu engelleyemezsin hani. Ama bizde sanki daha bi böyle TÜRK ADALETSİZLİĞİ var gibi. Hani her şeyde farkımızı koyuyoruz ya... Ondan başına türk yazdım.

Bu kadar olmaz dedirten o kadar çok şey okuyorum ki  - uykusuz da okuyorum çünkü haber izlemeyi gaste okumayı sevmem ben - .. ve hayretler içerisinde kalıyorum.
Yıllardır çözülemeyen davalar içerisinde yaşı 13 mü ne olan kıza 20 küsür kişinin tecavüz etmesi mesela. Aklım almıyor. Bir de ona rapor verilmişti, hem psikolojisi yerinde diye hem de sonradan kızın her şeyin farkında olduğuna dair bir şeyler söylenmişti.

Lan öküz, haberi olsa ne olacak ya?

Hani şöyle düşünün; şimdi 15 yaşında bir genç kızımızın tamamiyle kendi rızasıyla 25 yaşındaki sevgilisiyle cinsel birleşimde bulunması sonucu hamile kaldığını.. ya da hamile kalmasın da bi şekilde yakalansınlar vs. Adam direkt içeri atılır. Sonuçta 18 yaşından küçük olduğu için kız. Ve adam sapık damgası yer. Tabi ben bu durumu etik bulmuyorum. Bana göre her şeyin bi yaşı var hani bunu da dipnot olarak geçivereyim. 15 bekaretini kaybet için çok küçük bir yaş yani de işte kız kendisi istemiş diyelim, hormonları düzgün çalışmadığı için düşünemiyor tabi. Hani neyse amk sonuç bu olur işte.

Ama bu kız, bana tecavüz edildi diye gitse bi sikim yapılmaz.
E ben ne anladım o zaman anayasanın ya da kuralların vs olmasının? Bi işime yaramadıktan sonra o kurallar ne yapayım yani? Anayasa kitapçığını dolayıp götüme mi sokayım?

Ya en uyuz olduğum haber işte bu ilk söylediğim. Ulan 13 yaşındaki bir kızın her şeyin farkında olma ihtimali var mı? Hadi var diyelim de suç ya bu  işte suç abi. 20 erkekten bir tanesi bile ERKEK gibi 'bu yaptığımız yanlış beyler karıya gidelim' vs dememiş...

Hüseyin Üzmez adlı şahsiyet, 11 yaş dolaylarında bir kızı taciz ediyor ve yine bu dava sonuçlanmıyor - şuan devam ediyor mu bilmiyorum artık - ... Tamam belki yapmamıştır ama niye şaibeli şeyler çıkarıyosun? bu kıza da vermediler mi, psikolojisi yerindedir diye. Ulan zihniyetini sktiğimin salağı, beyin boşluklarını mı sktiler senin?

Ya erkek kadın farketmez, bir insan, istemeden bir cinsel birleşimde bulunduğunda ya da cinsel bir temas vs , kendisini her açıdan rahatsız hisseder ya. O doktorların da rüşvet aldığından adım gibi eminim. Öyle doktorların da amınakoyayım. Çünkü sen koskoca tıp fakültesi bitiriyorsun, doktor oluyorsun, yaptığın işe bak. Doktorlar da gerçi bi bok değil amk ne diyom ben ya of. Nasıl bi konudan bahsediyorum.

Barış için dünyayı gezen kadına da burada tecavüz edilip öldürülmedi mi?

Polis kıyafetleri giyerek restoranta girip garson kızı kaçırıp tecavüz ve işkence, bu ülke içerisinde yapılmadı mı?

Polis tarafından tartaklandı mı dövüldü mü ne işte bi bayan. Onun hakkında çıkıp da ' kız mı kadın mı belli değil ' denilmedi ? Lan sanane kız mı kadın mı sana mı hesap vericek kızlığı için? Senin görevin halkı sükunet içerisinde, refah içerisinde tutmak. İşin gücün halkı galeyana getirecek işler yapmaktan başka bir şey değil. Hamile kadına da tecavüz edeni var  her boku var.

Diğer ülkelerde yok mu? Var. Ama bu kadar ilgisizliğin olduğunu düşünmüyorum. Bir bayan olarak inanın çok korkuyorum. Başıma bir şey gelse kimse yardım etmeyecek. Bırak insanları, toplumu, polisin kendisi yardım etmiyor. Al işte, restoranttan kocasının yanından alınıp karakola götürülen kadın polisler tarafından delicesine dövülüyo ve şiddet görüyo fakat 6 yıl hesap alıyor. Ya sikerim böyle adaleti yazarken delirdim amk.

Konsomatrismiş .Lan o kadar kerhane var bu ülkede, git onları da içeri tıksana ...

Madem bu kadar namus bekçisisin ki bunun için Taksim de sandalyeleri kaldırttın, niye en başta dediğim tecavüz olaylarında kılını bile kıpırdatmıyorsun?

Ama iş, karının kafasına geçirdiği poşete ( türbana ) gelince, KADIN HAKLARI denilen ülkende hiçbir zaman uygulamadığın şeyi o sırada istiyorsun. Sokarım öyle hakka. Tecavüze uğrayan kadının yanında olmayıp, kadının namusunu tartışma konusu yapan kişinin, üniversiteye türbanlı alınmadığı için okumayan kızının yanında da ben durmam! Hani derler ya argoda: öyle göte böyle yarrak. Bir de bilimde de etki tepki vardır. Gerçi anlamaz onlar bilimden.

Aslında asıl sorulması gereken soru ' bu ülke, bu halk bu kadar koyun, bu kadar sağır mıydı? ' ulan herkesin dilinde belki dediklerim ama bi böyle kılımı kıpırdatayım yok. Anca git mutfağa mandalina al televizyon başında Acun izlerken ye .. Heh ancak yaptığın göt büyütmek.

Arada bi emekliye, işçiye zam diye bağırıyorlar bi de o var o kadar.


Bir de yumurta attı diye içeri tıkılan çocuklar var bu ülkede.

Sürç-i lisan ettiysek affola. Anam ne dedim lan offff abi kaç kaç kaç... ay kafama sıçayım bi daha yazmicam böyle yazı.

3 yorum:

  1. Adsız1/14/2012

    --^ "O bin tılsımlı anın çarşafından ağır ağır
    geçirirken hayatınııı
    Bilemezdi üç tekerlekli bisikletin karanlığa
    takla atacağını." yorumsa yorum içimden bu geldi npim

    YanıtlaSil
  2. çok güzel yazmışsın kardeşim.

    YanıtlaSil
  3. sana hiç yumurta attılar mı ?

    YanıtlaSil