4 Mart 2012

Cinsel Kimlik Genlerdedir.



Merhabalaaarr..

Lezbiyen, biseksüel, gay olan insanların üzerindeki gereksiz baskının farkında mısınız bilemiyorum ama bu yazımda ondan bahsedeceğim.

Çünkü bu durumun etik olmaması gibi bi şey yok. Genlerle alakalı bi şey olduğu bilim tarafından defalarca kanıtlanmış, yıllar öncede psikiyatri dalında bunun hastalık olmadığı kabul edilmiştir ki homofobiklik psikolojik bir hastalıktır bu da böyle biline.
Bir çok bu konuyla ilgili yazı olmasına rağmen ben yine de, belki bi kaç kişiyi daha bilgilendirebilirm diye elimden geldiğince gözüme çarpan şeyleri yazıp eleştireceğim.

İlk bahsetmek istediğim şey, bir kadın erkek fotoğrafı paylaşıp ' ohaa daş gibin yerim mmhh ' falan dediği zaman herkes o gönderinin altında ya geyik yapar, ya da işte diğer kızlar da ' ayşş iviitt ' falan yazar ve bu normal kabul edilir. Ama bir kadın fotoğrafı paylaştığında taş gibi dese, bunu sürekli yapsa falan genel olarak insanlar bunu ' lezbiyenlik, biseksüellik propagandası ' olarak ya da 'iyi ki lezbiyen/biseksüel sürekli belli etmek zorunda mı' diye karşılarlar. Abicim ikisi de aynı şey? Ha kaslı bi erkek vücudu paylaşıp oyhş demişim, ha çok estetik bir kadın vücudu paylaşıp oyhş demişim. Sanane gerizekalı?

Tamam yani bazı karakteri tam oturmamış kızlarımız kendi cinsel kimliklerini çözemediklerinden biseksüel olduklarını söyleyip sürekli bunu belli etme çabasında olabilirler.. Ama o ayrı bi şey çünkü o kişiyi farkedersin. Öyledir ya da değildir, ama aşırı derecede ' bakın ben böyleyim bilin yani kıppss ;) ' şeklinde olan hareketlerini görürsün hoşuna gitmez.
Ama cinsel kimliğinin farkında olan bi insanın da üstüne ' hoyt  ' diye gitmek de neyin çabası? Seni mi sikiyolar yani o kadın öyle fotoğraf paylaşınca?

He bu arada, ben bayanlar üzerinden gidicem. Çünkü gay ve biseksüel olan erkeklerin üzerindeki baskı daha bi farklı olduğundan onlardan bahsetmiyorum. Yani genel olarak kadın temalı bi yazı olucak neyse işte...

Mesela, sürekli sosyalizm ile ilgili haber paylaşan ve bu konuda bissürü destek bekleyen kişiler hiç garip değilken, homoseksüel ilişkilerin de 'normal' olduğunu savunup buna destek bekleyenleri dışlamak tamamiyle insanlık ayıbından bir şey değildir.

Özgürlük diye ötüp konu homoseksüel ilişkilere geldiğinden aşırı derecede 'faşizan' çıkan insanlar görüyorum ve hayret ediyorum. O kadar açık görüşlü olup bu olaya 'etik' değil ya da ' hastalık bu ' demeleri onların aslında ne kadar cahil ve sığ insanlar olduğunu gösterir.

Bir yazımda internet teşhirciliğini aşırı eleştirmiştim. Ama mutlaka orda da demişimdir, ben tasvip etmiyorum sevmiyorum ve yapmam ama yapan insanı eleştirsem bile beni aslında ilgilendirmiyor. Çünkü hayat onun hayatı, vücutta onun.. Ben sadece beğenmediğimi ve bu olaya nasıl baktığımı söylerim.. demiştim. Şimdi tabi bi anda 'ne alaka yarram' oldunuz farkındayım. İşte bu tarz ilişkilere de sizin öyle bakmanız lazım. Sen sevmeyebilirsin, niye sevmiyorsundur çünkü sen heteroseksüel bi insansındır. Bundan dolayı da kendi cinsinle ilişki yaşamak iğrenç gelebilir. Ama bu demek değildir ki, öyle olan insanları eleştirebilesin..

Sevmeyip sevmedim demek farklı bir de buna gelip ' üreme imkansız ' diye gereksiz bulanlar var, evlerden uzak dursunlar..
Bir kere evlilik ya da beraberlik demek illa ki çocuk yapmak mı demek abicim?  Dünyada zilyon tane aile oluşturmak için evlenip çocuk sahibi olamayanlar var. Sebepleri, kısırlık olabilir, rahimle alakalı hastalık, sperm sayısının azlığı vs.. Böyle bi düşünceye göre o zaman bu da etik değil. Çünkü çocuk sahibi olamıyorlar, üreyemiyolar. O zaman bunları ayıralım mı yani? Hayır dimi.. Genelde de ya bu insanlar evlatlık alıyorlar ya da sonsuza kadar iki kişi olarak mutlu yaşıyolar.

Ayrıca homoseksüel evliliği yasal kılan ülkelerdeki çiftler de evlatlık ediniyolar ve bence bu çocuk yapmaktan daha güzel bi şey. Çünkü Türkiyede de çok fazla olan bir şey ki, 'ürenilebilir' evlilik yapıp çocuğunu çöp kenarlarına bırakanlar var. Hiç değilse, bu insanlar sizin o ürenilebilir kişilerinizden daha duyarlı oluyolar.

Şimdi bu etkiye tepki gibi bi şeydir. Bi insan homoseksüel olduğunu farkettiğinde, bunun toplum tarafından nasıl karşılandığınıda bilir ya da öğrenir ve bunun için bi savaş başlatmaya çalışır. Çünkü saygı bekler ve saygı bekleyen insanlar da başkalarına saygı göstermesini bilir yine çünkü değer verilmenin nasıl bi his olduğunu bilirler.

Bundan dolayı o kişiler yaratık falan değiller.

Ayrıca madem ürenilebilirliği yok diye etik bulmuyosunuz, o zaman görücü usulü evliliğe de evet demeniz lazım çünkü üreyebilirler..

Yani bi ilişki kurmak için illa ki üremenize gerek yok. Sevgidir, ilişkinin temeli ve de saygı.. Bunlar olduktan sonra cinsiyetlerin önemi yoktur. İki insan birbirini seviyorsa olay bitmiştir. Etiklik tartışması yapılamaz. Çünkü o da bi ilişki türüdür ve onlardan korkamazsınız. Çünkü yemezler. Hayvan muamelesi yapıyor resmen bazılarınız. Bir arkadaşım biseksüelim diye benimle ilişkisini kesmişti mesela. O zaman etkilenmiştim tabi ama şuan zerre umursamıyorum. Bu onun hayvanlığı benim yaptığım bi şey yok. Sanki onu sikicem amk gerizekalısına bak sinirlendim.

Evlensinler demiyorum, evliliğe bakış açım farklı olduğundan ama ona da laf edemezsiniz. Dediğim gibi evlatlık alıyolar vs falan.. Ama bu ilişkilerin varlığını kabul etmeli ve onları savunmalısınız. İlla ki savunmak için homoseksüel olmanıza gerek yoktur bunu da unutmayın.

Hadi görüşürüz bb.

2 yorum:

  1. Adsız3/04/2012

    --^slm yine ben kusura bakma ama bu yazında insanları zevksizliğine mahkum etmişsin şimdi diceksin ki zorla mı? değil sende haklısın benim gibi

    YanıtlaSil
  2. Gunumuz turkiyesin yani gelismemiş toplumlarda farklı düşünce yapılarına, davranış biçimlerine tasrif görmüyor. İste hurremin örnek verdiği uygarım ben diye geçindigi ama eşcinselik lafı açıldıgında , onlara kin, nefret duyan cokca insan var. Dinde böyle aynı konu böyle gidiyo..kimse kendisi gibi olmayanı hoş göremiyor.escinsel olan küçumseniyor, dıslaniyor. Cinsel kimliyini gizliyor, fislenmek korkuyor ise alınnamaktan bile korkuyodur kesin. Turkiyede azınlık olmak zor. Not hetorosexualim ;) bu arada. Turkiyede gencler sex yaşıyamiyolar bile bekaret yuzunden malum. Oda ayri bi tartisma konusu zaten nyse.En fazla sevisiyolar o sevismeleride utana sıkıla yani. Turkiyede sex=evlilik :)Birey daha kendini tanıyamamısken, kendini kesif etmeden evlenmek istiyor. Evlenip cicim ayı bittikten sonra da tv.de gazatece birİnini kestii diyo haberİni alıyoruz. Ozetle Zor bir ulkede yasiyoruz, beyinler zehirli, kimseseye zorlu hoşgörulu yapamayız. Ozgur dusunce diye birsey var sonuçta ;) yazın cok akılcı, dogru tespitlerle bezenmiş.

    YanıtlaSil