21 Aralık 2011

Aslında Öyle Değil...



Baştan diyivereyim, düzenli takipçilerim olmadığından - nasılda eminim he - , siyasetten nefret ediyorum ondan dolayı bi ara ilgim vardı o araştırmalarım sayesinde edindiğim bilgilerim var zaten o bilgilerle bi şeyler yazmıştım. O yazılarımda da demişimdir herhalde hatırlamıyorum yalnışım varsa düzeltirsin. Höt möt etmeyin sikerim.

Neyse.

Şimdi geçen ablam geldi bize - bu arada ablam evlendi lan - .. Haberleri izliyorduk, ne izlediğimizi hatırlamıyorum.. İşte neyse konu Atatürk oldu sonra Osmanlı oldu.. Ablam anlatıyor da anlatıyor işte.. Osmanlı şöyleymış Atatürk böyleymiş.. Hani yermiyor, ikisini de övüyor.

Farkettiğim şey şu oldu; bir insan hem Osmanlıyı hem de Atatürk'ü aynı anda aynı derecede sevebilir mi? Bakın saygıdan bahsetmiyorum, bi kere bu iki şeyi bilmek gerekli diye düşünüyorum. Önce sorumu cevaplayayım: bence sevemez. Çünkü Atatürk hani ortaokul tarih bilgisiyle söylüyorum, Osmanlıyı deviren kişi.. Böyle düşününce iki tarafı da aynı derecede sevmek olamaz gibime geliyor.

Saygı ise şöyledir;
Atatürkçü birisisindir ama Osmanlı'nın da kazandığı zaferleri vs yaptığı bokları işte savunmazsın ama işte saygı duyarsın ya da duymazsın. Of amk buraya girmicektim ben nereye girdim yaa ....

Bu iki şey bir değneğin uçları. İkisini aynı anda sevemezsin.

Gözlemlerime göre, ki yine emin değilim, Osmanlıyı sevenler genelde mhpli, sağcı, milliyetçi kişiler oluyor. Atatürkçüler işte Chp li falan böyle onlar zaten ayrı alem amk, ortalarda dolanıyolar.

Kuzenlerimle ilk tarih tartışmasına girdiğimde farketmiştim bizim eğitim sistemimizn boktan olduğunu. Sene işte 1950 falan ahakjfas.. neyse dağıtmayayım. Biz Bulgaristan göçmeniyizde kuzenler orda benim. Onlar benden daha bilgiliydi falan bize sadece osmanlı bir de atatürk öğretiliyor.. Diğer konulara pek girilmiyor biliyorsunuz. Bir de ikisi de eşit öğretiliyor yani aynı sevgi ve saygı ile.. Bundan dolayı da Türk milleti olarak pek bilemiyoruz neyi savunacağımızı ve ikisini birden savunup seviyoruz falan.

Hani şey gibi bu, dini inancına ateist yazmak gibi bir şey lan çok boktan.

Bir de hem sosyalist hem de atatürkçü olanlar falan var onlar hepten leşler amınakoyim. O ne lan.. İkisi epey epey farklı yani. Nasıl olabilir bu? Anarşist müslüman terk amınakoyim.

* Bu arada anarşist müslümanlar var. Facebookta sayfaları bile var.

Hani aslında şimdi görüşlerin neredeyse hiçbirisi saf haliyle kalmadı. Sosyalist faşistler falan bile var yani bildiğin amerikanca 'wtf' oluyorsun. Anarko - komün var hani ne alaka amk? Anarşizm çok farklı bi şey iken nasıl oluyor da komünizmle harmanlanabiliyor.
Ama bu kadar da böyle saf hali yok diye bokunu çıkarmak olmaz diye düşünüyorum. Haksız mıyım kardeşlerim? Hayır yani her şeyin saf halinde kalması götünüze mi batıyor amk ne de olsa o hayalini kurduğunuz dünya barışını sağlayamayacaksınız. Zaten öyle bi şey olsa, bu komünistlerin istediği olsa şöyle olucak:
+ ee yarram noldu şimdi? ... bi çay koyak.

Ahahaha, yani evet çok bayık bu çay koyak şeyi artık da hani öyle olucak abi daha ne yani. Niye kıçımızı yırttığımızı da bilmiyorum. Sırf arkadaş ortamında susulduğu vakit sohbet bi yerden açılsın diye mi bu görüşleri savunuyoruz bilmiyorum da. Kendimi de eleştiriyorum bu arada, aşırı derecede saf anarşizmi savunan birisi olduğum için hani ne yarrağımın antenini tartışıyorsam..

Bir de herhangi bir ortamda ben anarşizmi savunuyorum diyince adamlar size vandalistmiş gibi bakıyor.. Bak güzel kardeşim. Vandalizm ayrı bi şey anarşizm ayrı bi şey. Yani bu her anarşist vandalist olacak diye bi kural yok. He çok isterim aslında zarar vermeyi de hem götüm yemiyor hem de üşengecim hiç uğraşamam. Gidicem boya alcamda öfff yazcam daaa bla bla .. bi de o duvarlara ne sikime yazılar yazıyorsunuz anlamyorum.
He yarraam, oraya TKP yazdın başın göğe erdi bak dünya barışı sağladın TKP Türkiye'nin başına geldi..

Bu mu yani vandalistliğin e orospu çocuğu?
İşçilerin hakkını savunuyorsun, gidip herhangi bi işçinin boyadığı duvara İŞÇİ BİLMEM NE BLA BLA yazıyosun lan GAVAT!
Adamı sikmezler mi?

Yani bu sosyalistler cidden çok çelişkililer.
Bir de şöyle bir şey farkettim mesela: sınıf ayrımı istemiyorlar ama işçi sınıfının yüceltilmesini istiyorlar falan. Hani tamam o kadar amcık oğlu değilim sosyalizmin falan ana temasını biliyorum az çok ama yine de bu dediğim de biraz da olsa hak var gibi gibi...

Bir de aslında anarşistleri pek sevmiyorlar. Devlet sistemini istemediğimiz için ama olaya yine yanlış bakılıyor. Tamam o kısım yine doğru evet devlet olmasın diyor olabiliriz ama aslında otoriteriyi istemiyoruz.. lan yine aynı şey oldu dur toparlicam bi sn....
Yani bu kurallar vs şeyler falan gereksiz. Diktatörlük falan. Bu vücud benim bu hayat benim istediğimi yaparım amk kafasındayız.

He gerçi bunu diyom da sizler doğal olarak ' devlet olmadan herkes istediğini yapar ' diyorsunuz. Evet işte zaten siz gerizekalılar yüzünden devletler oluşturulup kurallar konuluyor. Hepiniz çiçek gibi yaşasaydınız - atalarımıza sesleniyorum - şuan ne devletler olurdu ya da kurallar olurdu.. Hepsi sizin gavatlığınız yüzünden. Bir de adamlar baktı ki toplum içinde çok iyi kandırılabilenler var ya da insan beyni çok iyi yıkanıyor , bunlar da kullandı.
Hala da kullanıyolar.

Her şeyi biz yaptık.
Bundan dolayı bu düzeni eh işte biraz değiştirebiliriz o kadar. Onun dışında biz anarşistlerin dediği olmayacak ya da istediği diyeyim. Yani anarşist olup bir de realist olmak lazım. Komünist, sosyalistler için de geçerli.

Aslında emperyalist, kapitalist mi olsak lan?
Onların her istediği oluyor amk.

şakaydı tamam amk.

Bence çok boktan başladım ama sonra iyi örnekler falan verdim güzel bitirdim. Şuku verin bana lan o kadar okuyorsunuz götler.

1 yorum:

  1. Adsız1/11/2012

    --^yazdıklarından bi sikim anlamadım ama karşılıklı konuşuyomuş hissi uyandırıyor insanda canlı bi yazı(küfürlerden insan alınıyo bile bazen o derece)

    YanıtlaSil