7 Haziran 2011

Kafaları Karışmış, Diyorlar ki, Bizde Niye Medeniyet Yok!

 

Toplum psikolojisi hakkında yazılar yazmayı ve konuşmayı çok seviyorum. Şahsen şöyle diyebilirim ki; bu durum beni rahatlatıyor. Terapi gibi bir şey..

Gel gelelim, çevremde her ne kadar rahat görünümlü takılıp benimle ' takmayacaksın abiieeğ ' şeklinde konuşanlar olsa da, onlarda da bu durumun içerisinden çıkamadıklarını görüyorum.
Ve bana bu durumları garip geliyor.

Şöyle ki, mesela , türbanlı bir bayanın, dışarıda sevgilisiyle kolkola gezip, öpüşmesini, garip buluyor ve durup geyik muhabbetimize katıyorsak, inançsız olup carpe diem hakkında çok fazla konuşan bir kişinin cinsellik veya başka türden ahlakla ilgili konularda kapalı görüşler yapması bana garip ve çelişkili durum olarak geliyor.

Zaten ahlak denilen şey görecelidir.
Herkes her şeyi normal veya anormal bulamaz. Herkesin 'ahlaksızlık' olarak nitelendirdiği, bana veya bir başkasına normal gelebilir. Tabi böyle diyince bir çok kişi ' herhalde yarram ne diyon amk ' diyebiliyor da, abi o zaman internette niye saçma sapan konuşuyorsunuz??

Zaten bi kere ahlak denilince akla ilk önce ' sevişmek ' geliyor. Yahu bunun neresi ahlaksızlık olabilir ki? İsteyen istediğini yapabilir. Bunu demek kolay tabi ama kendinize bunu yedirmelisiniz.

Bu durumların rahatlığını tabi ki de en çok erkeklerde görüyorum. Adamın sevgilisi var, beni facebook hesabından siliyor ama manitasından ayrılınca gelip yazılabiliyor. Gerçi manitası olup yazılmayan da yok değil. Bunu diyerek de, ahahah ay ben çok seksiyim, çok peşimde koşan vaarrr ihihi, manasına getirmiyorum işi.

***

İnsanlık olarak da, çok öküzleşmişiz. Mesela bundan bir kaç hafta önce otobüste bir olay yaşadım. 40 yaş civarında olan bir adam bir kızı bildiğiniz fortladı ve bu duruma kimse o kadar da tepki göstermedi. Zaten kız ' ne yapıyorsun yaa ' dediğinde adam direkt otobüsten indi ama , kız ağlamaya başladı ve arkalara doğru ilerledi.. Herkes baktı sadece. Kimse bu durumu yorumlamadı veya kıza bir şey sormadı, teselli gibi bir şey de yapmadı.
Ben merak ettiğimden , kıza adamın ne yaptığını sordum ve adam penisini çıkarıp kıza değdirmiş. Otobüs de boştu.. Adamın yaptığı büyük cesaret isteyen bir şey.
Fakat herkesin , gayet normal bir şekilde yola devam etmesi bana saçma geldi. Çünkü bu kişiler, otobüste çok yaşlı bir insana yer verilmediğinde cak cak cak ötüp, gençlere saydırırken, bu durum hakkında bir tane bile yorum yapmaması ilginç..
Belki de bu durumun 'cinsel' içerikli olduğundan kimse konuşmamıştır diye düşünüyorum ve herkes evine gittiğinde bunu anlatmıştır ve gerekli yorumunu yapmıştır...
Umarım öyledir.

***

Ben mesela arkadaşlarımlayken aşırı derecede eğlenmek istiyorum fakat kimsenin katılmaması söz konusu. Çünkü utanıyorlar.
Ben her boku yaparım eğer onlar bana ayak uydurursa ama, onlar tamamiyle çevreyi düşündüklerinden beni durduruyorlar, susturuyolar falan.

Sikik bir konu anlatmaya başladım ve nasıl devam edip bitireceğimi bilemiyorum. Yazma gücüm yok. Öyle süslü cümlelerle bir şeyleri anlatamıyorum. Hepinizin kafasının içinden geçenleri yazıyorum.

***

Şöyle bitirsem olur herhalde, çünkü sıkıldım;

Son olarak diyeceim şu dur ki; bilmem kaç yıldır internet kullanıyorum ve her moda şeyi yapmışımdır şu ortamda ve her yıl farklı farklı şeyler moda oluyor.
Yıllar geçtikçe, mutluluğumuz bile değişebiliyor. Bakış açımız, olaylara ve kişilere. Bunlar elbette normal. O zaman teee osmanlı dönemlerinde ayıp olarak görülen şeyleri de artık bırakmamız lazım. Din elden gidiyor diye sürekli gerileme dönemlerine giren bu ülke de artık biz gençler olarak daha ileriye bakmamız gerekiyor. Ailenizin görüşlerini de siktir edin. İnanın ki, eğer yabancı bir aile de olsaydınız, cidden şuan dediğimi yapardınız. Aileniz, aile kavramına önem vermese siz de vermezsiniz. Müslüman olmasa ya da tam inançlı olmasa siz de öyle olurdunuz.
Kendi karar ve düşüncelerinizi kendi kişiliğinize uygulayıp ona göre adımlar atmalısınız.
Yüzyıllar önce olan kuralların artık uygulanmadığını görüyorsak, bazı şeylerin yalan ve aldatmaca olduğunu da görmeliyiz.
Din, siyaset, ahlak, gelenek..
Bunların hepsi, biz geliştikçe değişen şeyler ve evet din de biz geliştikçe değişiyor.
Bir çok arkadaşıma dinde bulduğum açıkları söylediğimde ' o zaman ile bu zamanı kıyaslamak olur ' diyor. Evet öyle, o zaman ne sikime inanıyosun ki? Değişebilen bir şey için hala değişmemiştir diyorsun?

Kendi düşüncelerimizi katarak bu kadar geliştirmişken, salaklıklar yapıp kendimizi geriletmeyelim.
Kısaca, dinler yalandır.
asflkajflskajglas

1 yorum:

  1. hımm ilginç bir blog...demek kötü insan sensin:)merakla takipteyiz haa...
    bizede az gel terliğini geçir gel yabancı deeliz:)
    http://coco-jelly.blogspot.com/

    YanıtlaSil