8 Nisan 2011

Brain Washer

 


Selam.
Ben yine çok sinirlendim.

Sürekli olarak beyninizin yıkanmasına, nereye kadar izin vereceksiniz acaba? Çocukluğumuzdan beri bize gösterilen değerleri hiçbir şekilde sorgulamadan kabul ettik ve sorgulayanları sürekli dışladık. İnsanlık olarak dışlanmaya programlıyız.

' Oooo bu ibneymiş! ',  ' Abi şu kız orospu, veriyor', ' Lütfen bu profili şikayet edin dinimiz, rabbimize küfrediyooo :((( ' ....

Bunları yapmanızdaki nedenlerden en ağır basanı 'korku'dur.
Korkuyorsunuz, çünkü körü körüne inandırıldınız. Bir dinin olduğuna, sizi yöneten bir kitabın olduğuna. Hayatınızın bir yere yazıldığına ve onun dışına çıkamayacağınıza, küçüklüğünüzden beri inandırıldınız.
Onlar ki, biliyorlardı zaten bunun yalan olduğunu ve bundan dolayı size hiçbir şekilde sorgulama duygusunu aşılamak istemediler.
Soru sorduğunuz zaman başlarından kovdular.

Çünkü, gerçeği görmenizi istemediler.

Gördüğünüz gerçeği de 'sen allah yolundan çıkmışsın, kafir' diye, yine aşağıladır.
Sorgulamak, günah değildir, suç değildir. Sizlerinde bir şeyleri bilmeniz gerekli.

***

Demokrasi adını sizlerin inancınızla harmanlayıp, beyinlerinizi yıkamaya çalışan insanlara sesinizi yükseltmelisiniz. Hiçbir şey değişmeyecek diye düşünmemek gerekli. Bir şeylere sinirli bir grup insanın varlığını bilmeleri lazım. Bunun büyüyebilceğini ve onları düşürebilceğimizi göstermemiz lazım.
Hayatınız, Facebook profillerinizden tespitler yaparak, çok harika aşk cümleleri söyleyip, sevgiliniz olmayan platonik aşklarınıza ağıtlar yakarak geçiyor. Gözünüzü dışarıya yöneltmeden, bir şeylerin farkına varamazsınız.

Bir haberi, internet okumak yetmez. Eğer ilginizi çekiyorsa derinlere inip çevrenizle tartışmalısınız gibi .

Bu durum benim canımı sıkıyor. Çünkü artık 'eyy sevgili..' gibi cümleler ya da yazılar okumak yerine, o kadar kişinin tepkili cümleler ve yazılar yazmalarını beklerim. Ya da bu tarz eylemlerin reklamlarını yapmalarını ve insanları katılmaları için teşfik etmelerini...

***

Gözlüklerinizi çıkarmanızın zamanı gelip geçiyor. Artık karşı bir görüşe ' höyt ' demek yerine, onun dediklerini araştırıp ' gerçekten doğru mu ' demeniz lazım.
Aç insanları düşünüp kendinizi aç bırakacağınız yerde en basitinden onlara nasıl yardımcı olabilceğinizi araştırmanız daha mantıklı değil midir?
1 ay boyunca tuttuğunuz oruç denen o olay ile nasıl vicdanınız rahat olabilir?
Hem bu nasıl bir mantıkdır ki... 12 ay içerisinde sadece 1ay içinde aç insanları düşünmek? Bu bana insanlık ayıbı olarak geliyor.
Ya da yine bir yıl içerisinde sadece 4 gün içerisinde çevremizdeki aç insanları düşünmek  ve onlara etimizden vermek ?
Bu kadar aşağılık olamayız. Bunu göremeyecek kadar kör de olamayız.

***

İnandığınız dinler, sizleri insanlığınızdan çıkarıyor. Kimbilir ülkemizde kaç tane tacize uğrayıp, hala söylemeyen kız çocuklarımız var!
Dininiz sübyancılığa teşebbüste bulunduruyor! Bunu inkar edip, size bunu söyleyen insanı dövmeniz de sizin bu din yüzünden düştüğünüz aşağılık pozisyonunun göstergesidir!

İnanıcak bir tek kendiniz olmalısınız dünya üzerinde. Sizin bir beyniniz ve düşünme sisteminiz var. İnancınız, düşünceleriniz olmalı. Çünkü bizler insanız!
Herhangi bir hayvandan daha iyi şeyler yapabiliriz.
Yardımlaşma olanağımız diğer canlılardan daha büyük! Bunu değerlendirmeliyiz.

***

Oysa ki, bizler.. Bize verilen beyin ile, nükleer santraller ürettik, silahlar ürettik.. Savaş kelimesini türettik ve uyguladık!
Bize verilen düşünce sistemine büyük bir çoğunluk insan bu şekilde hakaret etti.

O halde, inandığınız tanrının hala sizlerin arkasında olduğunu mu düşünüyorsunuz? Verdiği beyini yanlış kullanan bu insanlığı hala sevdiğini mi düşünüyorsunuz?
Ben ateist değilim ama yine de Nietzsche'nin zamanında söylediği ' tanrı öldü, onu öldüren biziz ' lafını geçirmeden edemem.
Aslında bunu da yorumlayacak olursam; inandığınız, hatta ortaya çıkardığınız tanrıyı kendiniz öldürdünüz. Hala var diyorsanız bile, o artık size yardım etmek istemez. Çünkü onu dünyadan soğuttunuz, kendinizden soğuttunuz.

 Oha ne kadar sinirlenmişim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder