29 Nisan 2011

Hayatınızı Yaşamaktan Çekinmeyin!



Ben hayatı çok değersiz buluyorum. Arabesk biraz ama gerçekten sistem yüzünden yaşamın değerli olduğunu sanıyoruz. Oysa ki değil.

Bir de değer verilen bir şey içerisine niye onlarca tabu,kural vs koyarız anlamıyorum. Algılarımızı kapatıyoruz. Bu bana garip geliyo. Birazdan ölebilirim demeyi ağzımızda sakız haline getirmişiz, oysa ki benimsemeliyiz. Tabi, birazdan ölürüm lan diyip hiçbir şey yapmayın da demem, ama çokta gerizekalı gibi yaşamayın amınakoyim.

Çelişkili yaşayan insanları da anlayamam ben. Bugün çocukluğunu özleyen eleman diğer gün bana, yazdıklarımdan dolayı  'büyü artık hürreem' diyor. Bir kaç arkadaşım feysbukta paylaştıklarımdan sıkıntı içerisinde olduklarını ve bana acıdıklarını söylüyorlar. Sonra bunlar bana internet ortamını benim çok fazla kaale aldığımı ve önemsediğimden bahsediyolar.

Lan göt! İnterneti önemsemiş olsam, sizin tabirinizle ' daha edepli ' olmam mı? Hem niye, bir çok kişinin okuma ve ayıplama/yuhalama riski var diye, karakterimi gizleyip hanımefendi roluna bürüneyim ki?

Eğlencenize bakın anacığım, bunlar kafaya takılacak şeyler değil. Her koyun kendi bacağından asılır. Bunu bir tek ben mi kabullendim anlamıyorum. Kişilerin kendi karakterini oluşturma durumu ve hakkı vardır.

İnsanlar gariptir ki her seferinde bilgili olma taklidi içerisinde yanarlar. Sürekli bilgi depolamak istemezler beyinlerine. Öyle bir şey yapmak yerine eğlenceyi tercih ederler ama düşünme açkaları açılmadığından da bir konu üzerinde afallarlar. Bunu kapatmak için de genelde bilgili taklidi yaparlar. Bunu da genelde karşıdakinin lafına kendi düşüncesini söylerek yapmaz da, o kişiye karşı bir cephe alır ve laf sokma yarışına girer.

Hayatımızı yaşamayı iyi çözmeliyiz.. Her şeyin bir bedeli var fakat bizler bu riski göze almak istemediğimizden, çalışıyoruz, okuyoruz.. İlgi alanlarımızı yapamaz hale geliyoruz, bu sıkıntı ve monotonluk içerisinde yaşıyoruz. Bütün bir zaman boyunca aslında ölmemek için yaşadığımızın farkında olamıyoruz.
Durum bundan daha farklı değildir. Ölmemek için yaşıyoruz. Peki sadece 1 gün izinle ne kadar yaşayabilirsiniz?
Yaşantınız bir bitkiden farklı değildir.

Şimdi şöyle; ben ' o kadar enerji doluyum ki hunharca birileriyle sikişmek istiyorum ' yazarsam eğer terbiyesiz oluyorum ve herkes beni eleştiriyo. Fakat şöyle ' o kadar enerji doluyum ki hunharca eğlenesim var ' diye yazsam herkes beğenir falan ama bir tane yırtık dondan sik çıkar gibi birisi gelir bunu fesatlığa vurabilir. Mesela ' hmm nasıl bi eğlence bakalım hihihi ' gibi bir yorum yazarak. Bu sefer de bu 'espiriye' giriyor. Oysa iki farklı durumda aynı şeyi kastediyor.
Ben sadece gereksiz cümlelerin oluşmasını engellemekten ilkini yazıyorum o kadar. ( tabi bu zamana kadar böyle bir şey yazmadım, sadece bir örnektir bu )


Sürekli kendimizi birilerine açıklamak yerine, kendimize açıklamamız daha mantıklı değil midir? Yaptıklarımızdan başkaları sorumlu değil ise, eleştrileri de sikimizde olmamalı.. Bu durumu yedirmelisiniz o beyninize çünkü sizin için yanlış olmayan bir şey yanlış değildir. Toplum psikolojisine ayak uydurup, koyun duygularında kaybolacaksanız işiniz elbette ki zor değil, başarılar dilerdim ama başarmanız bile zor değil onu.
Kendinizi rahat bırakın, gidin geliştirin. Hobi ve ilgi alanlarınız neyse onlara mutlaka zaman ayırın. Kısıtlı olsa bile. Yarın erken kalkıcak olsanız bile, kendinizi geliştirmek istediğiniz her konuyu araştırın ve geliştirin. Yarın geç kalsanız ne olucak...

Bilinen bir şey ki, evinde interneti olan herkes, arama motorlarında en çok cinselliği  arıyor. Gerek porno, gerek cinsel yönden bilgi olsun. Bu zaten ayıplanak ya da yuhalanacak bir durum değildir. Tabi ki öğrenilmesi gereken bir şeyi nasıl ve neyle yaptığınız önemli değil fakat bunu saklamanız ciddi ölçüde önemli.
Cinsel yönümüzü bu ülkede kapattıkça ve rahatlığımıza ' başkaları bu gözle bakar ' lafını katarak bakamayacaksak, yaşamayalım o zaman.


Dini terimlerin gözlerinizde oluşturduğu körlüğün tek ilacı beyninizi geliştirmenizden geçer. Saygılar.


- Yazıyı yazarken tam 6 kere konsantrasyonum bozuldu.. Tamam edebi bir şey yazmıyorum amınakoyim ama bir şeye odaklanmışken bozulursa devamı da al böyle göt gibi oluyo amınakoyim, neyse sizinde çok sikinizdeydi -

1 yorum:

  1. ehe. "aynen de öyle" yazıp ciddi bir şekilde noktamı da koyacaktım ama ehe demekten alamadım kendimi.

    YanıtlaSil