7 Ekim 2010

Mutluluğu sonsuzlukla çarptım, sonuç yine çıkmadı!


Ben gerçek bir mutluluğun olduğunu düşünmüyorum. Mutluluklarımız anlıktır bana göre. Çünkü hayatımızın içerisinde o kadar fazla mutsuz olabilecek konu var ki.. Mutluluğu yaşayabilecek bir vaktimiz yok.

En basitinden, Hiroşima da olanlar, Çernobil, Irak vs. Bana bunlar daha da çok üzülecek durumda.
Yaşadığımız ülkenin durumu da cabası.

Siyasetten anlamam etmem, politikayı ekmeğime bal niyetine sürüpte yemem. Bir tek sosyalizme şöyle bir bakmışımdır, o da kapı aralığından.
Ailem komünizm yüzünden Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmişler. Annem sevmez komünistleri falan ki zaten annem bi siyasi görüşün aşırı fanatiği olan herkesten de korkar... Neyse.

Benim bir siyasi görüşüm bile yok. Anarşizmi bilir onu okurum, onu savunurum. Kör bir savunucu da değilim. Bu saatten sonra siksen bu dünyanın halini kimse düzeltemez.
Bana göre, insanlar toprağa hiç yerleşmemeliydi ki dünya iyi bir yer olarak kalaydı. Yani ancak ve tek çözüm bu bana göre. Eh bu da imkansız.
Dediğim gibi kör bir inanan değilim. Anarşistim derim ama kollamam onu mesela. He eylem olsun 'tamam abi'. Ama yok..cık. Bu saatten sonra hiçbir şeyin değişimi olamaz.
Olacak olan değişimde, insanlığa felaket getirir ancak.

He ne diyodum.
Bana göre , hangi düşünce olursa olsun, siyasetin içerisinde soktum mu onu bozuluyo arkadaş. Sosyalizm de öyle benim için.
Sosyalizme sadece felsefik açıdan bakarım, o konuda onu desteklerim. Eşit olmamız gereklidir. Haksızlığa tahammülüm yoktur.

Zaten dünyaya ebedi mutsuzluğu veren de siyasetdir, siyasetçilerdir. Hepsi gözümde suçlu. Geçmiştekiler ve gelecektekiler. Siyaset bölümü okuyanlarda.
Hiçte karşıma geçip bilir edalarıyla bakmasınlar, umrumda değil.
Hepsi dangalak.

En başı hatırlayacak olursak (hiroşima,çernobil rerörerö), ben bunlara üzülüyorum. Dün ölen kedimin arkasından ağlamıyorum ya da ne bileyim lan kırılan tırnağım için falan.
Öyle insanlar da bana boş geliyor.

Mutluluk bir anlık olduğu için değerini bilemiyoruz ya zaten. Mutsuzluk hakim her yanımızda ondan dolayı.
Biz insanlar olarak lanetli yaraktıklarız zaten. Hak etmiyoruz.

Ahhh...
Yazının devamını getiremicem. Sıçtım.
Daha ne diyebilirim ki zaten, içimden gelebilecek şeylerin hepsini söyledim. Başka şeyler anlatsam, çok atlamalı bir yazı olucak.

Bunları çok düşünüyorum ve çok fazla da tartışmak konuşmak istiyorum lan. Böyle aşırı. Off.. Çocuk gibiyim amk.


Bi de yazı okumayı sevmiyor gençler.

ahaha, Hürrem öper.
Saygılarla.

5 yorum:

  1. Sana hak vermemek elde değil..
    Gerçek mutluluk yoktur diyemem de sonsuz mutluluk yoktur diyebiliriz.Dediğin gibi anlık yaşanır mutluluk.Ve biraz da insanın elindedir bu.Kazandıklarımızdan çok kaybettiklerimize ve kazanamadıklarımıza üzüldüğümüz içindir mutsuzluğumuz daha çok..
    Onun haricinde siyaset hakkındaki düşüncelerine katılıyorum.Siyasetçiler çizgilerinde çıkalı çok oldu.Kendi aralarında rekabet içerisine girip insanları parmaklarında oynatıyorlar malesef..
    Yazılarını sürekli takip edemesem de ara ara okuyorum.Beğeniyorum da çoğu zaman..
    Ek olarak şunu sorayım: "verdim şukunu" ne demek ? =)

    YanıtlaSil
  2. Yorumunu daha yeni gördüm, bilmem sen şimdi yazdığımı görür müsün ama neyse.. Gmailime girip ne olmuş ne varmış diye bakmadığımdan böyle geç cevap vermek zorunda kaldım :) Kusura bakma.
    Neyse önce teşekkür ederim, görüşlerime katıldığın için.
    Sonra, verdim şukunu, demek, beğendim demek diyim :D
    asfasgdg

    YanıtlaSil
  3. :D Teşekkür ederim. Tahmin etmiştim ama emin değildim. O yüzden sormak istedim.

    YanıtlaSil
  4. severek okudum yazıyı. kısa olmasına rağmen son derece etkileyici. bence sürekli yazmalısınız. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. yazmaya devam edin. insanların topraga yerleşmemesi gerktiği fikri çok ilginç.

    YanıtlaSil